Heeft u vragen over de Nationale EnergieAtlas, dan vindt u hier enkele antwoorden. De lijst met vragen is in ontwikkeling en zal aangevuld worden.

Staat uw vraag er niet bij? Stel direct uw vraag via het vragenformulier hiernaast.

Op de pagina Kaarten ziet u onze kaartviewer. Kies een locatie door op de zoekknop (het vergrootglas) in het tekstveld linksboven in de kaartviewer een straat-, plaatsnaam of een postcode in te vullen. Inzoomen op een locatie op de kaart door met de muis te scrollen is ook mogelijk. Open linksboven bij het icoontje van een stapel kaarten de kaartenlagen (kaartbibliotheek). In de kaartlagen kunt u zoeken op een kaart, een keuze maken in een achtergrondkaart en de thematische kaartlagen bekijken. In het mapje thematische lagen kunt u op onderwerp zien welke kaartlagen beschikbaar zijn. Door het hokje aan te vinken voor de titel van de kaartlaag opent de kaart in de kaartviewer. Zo kunt u meerdere kaarten selecteren uit meerdere onderwerpen.

Aan de rechterkant van de viewer ziet u een overzicht van de kaarten die u geselecteerd heeft. Door op de titel van de kaart te klikken opent u de legenda van de kaart. U kunt hier ook de transparantie van de kaartlaag aanpassen en ‘Meer informatie’ over de kaart lezen (de zogenaamde bijsluiter van de kaartlaag). De kaartlaag kunt u aan en uit zetten door het vinkje in het hokje naast de kaarttitel aan en uit te zetten. U kunt de kaartlaag ook helemaal uit uw geselecteerde kaartenlijst halen door op ‘Laag verwijderen’ te drukken. Vervolgens kunt u de kaart in de kaartenbibliotheek aan de linkerkant van de viewer weer aanzetten mocht u dat willen.

De andere sites zijn Atlas Leefomgeving en Atlas Natuurlijk Kapitaal.